LOTE õpilaste kohtumine õpetaja Kevin Ambusega

Loodusteaduste (LOTE) õppesuuna õpilastel oli septembrikuus tore võimalus kohtuda meie kooli uue loodusainete õpetaja Kevin Ambusega, kes tutvustas oma õpinguid Tartu Ülikooli keskkonnatehnoloogia ning Tallinna Ülikooli loodusainete õpetaja erialal. Loodusainete õpetaja magistrantuuris õppides valis Kevin bioloogia- ja geograafiaõpetaja eriala ning nüüd on jäänud koostada veel lõputöö. Oma pedagoogilise praktika sooritas ta eelmisel õppeaastal Kadrina Keskkoolis.

Kuna õpetaja Kevinile meeldisid ja sobisid juba kooli ajal nii loodusained (bioloogia ja geograafia) kui ka psühholoogia, siis nüüd sai need huvid ühendada pedagoogikas. Kevin on Lääne-Virumaa taustaga ning õppinud Rakvere Muusikakoolis saksofoni, ka praegu mängib ta aktiivselt saksofoni Kunda Linnaorkestris ning TÜ puhkpilliorkestris Popsid. Kooli ajal oli Kevinil hea võimalus organiseerida ja juhendada põhikooli õpilastele muusikakooli suvekoolis pillirühmi. Kuna 7.-8. klassi õpilaste juhendamine õnnestus hästi, siis andis see omakorda tõuke õpetaja eriala valikul. Tallinna Ülikooli õpingute ajal töötas Kevin kaks aastat Tallinna 21. koolis õpetajana, õpetas geograafiat 7.-9. klassi õpilastele. Õpetajatöö sobis nii hästi, et teda tunnustati Tallinna linna aasta alustava õpetaja tiitliga.

LOTE õpilased said tutvuda ülikooliõpingute kohustusliku praktika ajal Kevini koostatud putukakoguga ning herbaariumiga. Saadi täpsem ülevaade, kuidas putukaid püüda ja kogu koostada, määrata erinevaid liblikaliike. Ka õistaimede, sammalde ning samblike herbaariumi koostamise põhitõed said selgemaks.

Kevinile meeldib olla loodusainete õpetaja meie koolis, kus ta sel õppeaastal õpetab põhikoolis geograafiat ja loodusõpetust. Ta arvab, et praegu on alles tutvumine õpilastega (eelperiood). Võrreldes õpetamisega linnakoolis ja maakoolis ta otsest erinevust välja ei oska veel tuua, kuid eelistena mainib meie kooli väiksemate õpilaste arvuga klasse ning seda, et tal on oma privaatne klassiruum. Samuti kiidab Kevin abivalmis kolleegide toetust, mis on alustavale õpetajale väga tähtis.

Soovime õpetaja Kevinile palju töörõõmu ning loodame, et soov töötada õpetajana kestab veel pikka aega!

Siret Pung, LOTE suunajuht


Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, matemaatikaõpetajat, psühholoogi ja tugispetsialisti taustaga õpetajat. Pakume tööd