Virumaa noorte käsitöönäitus

Lõppenud aastal korraldatud esimese ülevirumaalise noorte käsitöönäituse kokkuvõtteid tehes märgiti ära kahe Kadrina Keskkooli õpilase töö(d).

Viru Instituudi projektijuhi Marge Lepiku sõnul ei pannud näituse korraldajad rõhku parimate väljaselgitamisele, pigem tööde tutvustamisele ja uute ideede leidmisele. Siiski tõstis Viru Instituut koos oma partneritega Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsist ja Eesti Politseimuuseumist esile mõningaid käsitöömeistreid.

Meie koolist olid nendeks Ketlin Rebane töödega “Mõlemakäe pajakinnas”, “Köögipõll “Tark siil”” ja “Heegeldatud motiividest mängupall” (juhendajad Marianne Annula ja Karin Rebane) ning Kairi Manninen rahvusliku käsitöö valdkonnas tööga “Tikitud nõelaraamat” (juhendaja Marianne Annula).

Kadrina Keskkoolist osales näitusel kolm õpilast, lisaks ülalmainitutele veel Miia Kerov käsitööga “Kootud müts” (juhendaja Marianne Annula).

Kokku laekus käsitöönäitusele pea 500 tööd 260 õpilaselt 24 koolist. Esimene näitus oli avatud novembris Jõhvi keskraamatukogus ja teine detsembris Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogus. Virtuaalnäitus on avatud Viru Instituudi kodulehel ka jaanuaris.

Ülevirumaalise noorte käsitöönäituse eesmärk on kõikjalt Virumaalt kokku koguda noorte käsitöid ning talletada need Virumaa kultuurilukku; märgata Virumaal koolinoori, tunnustada ja esile tõsta noori, kes peavad oluliseks, hoiavad ja arendavad meie käsitööd.

Järgmine ühiskäsitöönäitus on plaanitud aastasse 2021.

Kadrina Keskkooli õpilaste käsitööd:


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd