Rahatarkuse veebikonverents “Raha=vabadus?”

Neljapäeval, 31. märtsil toimus Eesti Pangaliidu poolt korraldatud rahatarkuseteemaline veebikonverents “Raha=vabadus?”

Kui eelmisel aastal olime konverentsi ajal distantsõppel ja igaüks jälgis seda oma kodus, siis sel aastal korraldasime oma koolis suure ühisvaatamise 8.–12. klassi õpilastele. Sellest võttis osa 160 õpilast ja kümmekond õpetajat.

Veebikonverentsi moderaator oli Mihkel Raud, avasõnad edastas peaminister Kaja Kallas ja külalisteks olid erinevas vanuses ja erinevate kogemustega inimesed: investor Kristjan Liivamägi, õpilasfirmade Luffa, Kontekst, Spotter esindajad, 5Miinuse liikmed Estoni Kohver ja Sir Lancelot, ettevõtjad Triin Hertman, Sten Tamkivi ja Kätriin Huttunen.

Kuldaväärt nippe jagus nii noortele kui vanematele. Kõlama jäi mõte, et raha ei ole vabadus, küll aga vahend/tööriist oma ideede elluviimiseks, eesmärkide saavutamiseks ja maailma muutmiseks. Kõige parem investeering on iseenda väärtuse kasvatamine ehk siis panustamine oma teadmiste, kogemuste, oskuste pagasi suurendamisele. Ja tehes seda erinevates valdkondades. Soovitati ka ümbritseda ennast tarkade ja kompetentsete inimestega, oma ala ekspertidega, kellelt on alati palju õppida. Rohkesti kiidusõnu jagus õpilasfirmade aadressil. Väidetavalt annab nendes osalemine õpilastele kooliaja kõige praktilisema kogemuse. See on Mart Vainu sõnul kui free trial ettevõtlusele, sest sa võidki vigu teha ja midagi ei juhtu. Vigadest õpitakse ja neid ei peaks kartma! Lisaks mõte, et kui siis ühel hetkel sissetulekud suurenevad, siis see ei tähenda, et väljaminekud peaksid suurenema.

Õpilaste põhjalikele märkmetele ja positiivsele tagasisidele toetudes võib öelda, et neid kõnetab rahatarkuse teema ning et neil oli äärmiselt põnev. Ja ehkki konverents lõppes planeeritust veidi hiljem, jäid õpilased väga rahule nii konverentsi ülesehituse, külaliste kui kõigi vestlustega. Paljud neist märkisid, et nad said mõtteid, uusi teadmisi ja innustust tegutsemiseks. “Väga äge ja mõtestatud konverents!” kirjutas üks abiturientidest. Ja muidugi oleme kogu kooliperega rõõmsad, et Karolin Kaasik 11. klassist saavutas e-viktoriinis sadade osalejate seas 3. koha. Palju õnne!

Rahatarkuse veebikonverents on järelvaadatav SIIN.

Kaire King
inglise keele ja karjääriõpetuse õpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd