Kiirtestimisest ja eneseisolatsioonist

Koroonaviiruse omikroni tüve kiire leviku tõttu muutis Terviseamet epidemioloogilise uuringu läbiviimise strateegiat ning nakatunutega (sealhulgas õpilastega) võetakse ühendust valimi alusel.

Ülejäänud nakatunud, kellega Terviseamet telefoni teel ühendust ei võta, saavad käitumisjuhised tekstisõnumiga.

7. veebruaril 2022. a jõustuva muudatuse alusel saab laps või õpilane, kes puutus lapsehoiuteenuse saamisel, koolieelses lasteasutuses, üldhariduskoolis, kutseõppeasutuses, huvikoolis või noorsootööasutuses viibimisel kokku COVID-19 haigega, jätkata oma senist tegevust, ilma et lapsel või õpilasel tuleks jääda karantiini.

  • Oluline on tähelepanu pöörata asjaolule, et oma tegevusi saab õpilane jätkata edaspidi tähtajatult, aga üksnes COVID-19 haiguse sümptomite puudumisel. Samuti on ette nähtud endiselt eapiir, kelle kohta see erisus kehtib – kuni 18-aastane (kaasa arvatud) isik ning isik, kes saab 2021/2022. õppeaasta kestel 19-aastaseks.
  • Lisaks sellele tuleb edaspidi arvestada, et erand ei kehti nendel juhtudel, kui õpilase kontakt COVID-19 haigega toimus mujal kui nimetatud asutustes, näiteks pereringis. Sellisel juhul rakendub VV 28. mai 2021. a korralduse nr 212 karantiinikohustus.
  • Samuti peavad 7 päevaks isolatsiooni jääma ka positiivse PCR-testi või kiirtesti tulemuse saanud õpilase pereliikmed (nt õde ja vend), kes ei ole COVID-19 haigust läbi põdenud või selle vastu vaktsineeritud.
  • Kui õpilane on COVID-19 haiguse läbipõdenud viimase 6 kuu jooksul või selle vastu vaktsineeritud, siis ta ei pea lähikontakti korral karantiini jääma.
  • Kooli töötajad, kes ei ole COVID-19 haigust läbi põdenud või selle vastu vaktsineeritud, peavad jääma lähikontakti korral 7 päevaks isolatsiooni.
  • Selgitame, et täielikult vaktsineeritud isiku lähikontakti korral (ka alaealiste puhul) jääb karantiinist vabastuse perioodiks üheksa kuud ehk 270 päeva. Pärast tõhustusdoosi tegemist pikeneb vaktsiinitõendi kehtivusaeg 365 päeva võrra.
  • Alaealisi, kes käivad koolis, testitakse kooli antud antigeeni kiirtestidega. Kui õpilane saab antigeeni kiirtesti vastuseks positiivse tulemuse, on ta kohustatud haigena koju jääma. Ei ole oluline tema testitulemuse PCR-testiga kinnitamine. Samuti peab karantiinis viibima sümptomitega õpilane, kes veel testida pole jõudnud.

Kooliõde Laina Mustonen
laina@kadrina.edu.ee
322 5647, 5818 0606


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd