Kadrina õpilased osalesid kodaniku­teaduse projektis ja vaatlesid samblikke

Meie kooli loodusteaduste õppesuuna (LOTE) õpilased osalesid sügisel metsasamblike vaatluste projektis “Tähelepanu! Valmis olla! Samblik!”. Nüüdseks on tehtud kokkuvõtted.

Teadusalgatus “Tähelepanu! Valmis olla! Samblik!” toimus Eestimaa Looduse Fondi projekti “NaturallyEst LIFE” raames. Algatust korraldasid Eestimaa Looduse Fond koos Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi teadlastega.

Samblikevaatlusi koguti metsast ja raiesmikelt, kus tuli pildistada puutüvel samblikke ja täita ära samblikud.ee lehel olev vaatlusvorm. Seda suurepärast võimalust kasutasid vähemalt 460 vaatlejat üle Eesti. Vaatlusi tehti kõigis maakondades, enim Harju-, Saare- ja Pärnumaal. Fotode põhjal määrasid samblikke teadlased, kes saavad kodanike tehtud vaatlusi oma teadustöös kasutada.

Samblikevaatlustega saadetud huvitavatele või õpetlikele liigileidudele andsid teadlased tagasisidet algatuse kodulehe galeriis, lisaks peeti loenguid ja õpitubasid, avati samblike saladuslikku maailma läbi meedia ning kaasati koole ja haridusasutusi. Sügisel lõi kaasa 15 haridusasutust. Lisaks loodi samblikest videoloenguid ning õppematerjale, mida saab kasutada ka edaspidi.

Kadrina õpilastega kavatseme teha samblikevaatlusi ka edaspidi ja osaleda Läänemere Projekti (BSP) õhukvaliteedi programmis, mis seotud samblikega ja okaspuude vaatlustega.

Loe lisaks: Samblikutants pani punkti 1101 samblikuvaatlust toonud harrastusteaduse algatusele

Täpsem info: samblikud.ee

Siret Pung
LOTE õppesuuna juht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd