Abiturientide kunstituur Tallinnas

22. oktoobril käis 12. klass Tallinnas kunstituuril. Suur tänu õpetaja Sigrit Peetsile väga põhjalikult ette valmistatud ja silmaringi avardava päeva eest.

Kunstihoone, Fotografiska ja arhitektuurimuuseumi külastusest jagab oma muljeid Mart Põder:

Alustasime Tallinna Kunstihoonest. Sealsel näitusel oli põhiteemaks tänane päev ja ühiskonna probleemid. Kõige esimese asjana pidid kõik väikesele paberile kirjutama ühe sõna, mis tänast päeva iseloomustab. Need korjati kõik ühte kohta ja arutati läbi. Ühes ruumis oli illustratiivselt näidatud umbes viimase 100 aasta ühiskonna ja kunsti ajalugu. Seal ruumis oli ka mõõtudelt suur teos, millel olid tähtsad inimesed, kes on ühiskonna arendamiseks teinud palju. Pärast pidime valima ühe teose, mis meid kõnetab ja sellele joonistama tausta juurde.

Kunstihoone lähedal oli kaks galeriid, millega käisime ka tutvumas. Seal näidati palju erinevaid ja huvitavaid maale.Näitusel “Mändfulness” oli ka päris lahe masin, mis tegi paberlennukeid ning lennutas neid.

Siis läksime Telliskivi keskusesse, kus nägime maailmatasemel fotokunsti. Seal oli kolm erinevat näitust. Esimesel, Nick Brandti näitusel, oli peateemaks see, et Aafrikas pole loomadel enam ruumi ellu jääda seal oleva tööstuse kasvu tõttu. Teisel näitusel olid fotod taimedest, toidust ning inimestest, mis olid väga põnevalt kujutatud. Kolmandal näitusel olid huvitavad fotod inimestest ning neid ümbritsevast loodusest.

Kõige lõpuks läksime Eesti Arhitektuurimuuseumi. Seal oli väljas mitu maketti mõnest päriselus eksisteerivast majast, väiksemast piirkonnast või isegi tervest linnaosast. Teistel korrustel oli palju atraktsioone, mida sai ka katsuda, mille peal sai kõndida või mille sisse sai isegi pugeda.

Merike Sikk, inglise keele õpetaja ja klassijuhataja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd