Lindude ökoloogia õppepäev Vaibla linnujaamas

Augustikuus osalesid meie kooli õpilased Reele Raap (9.a) ja Lisete Jürgens ning Karoliina Kask (12. LOTE) Läänemere Projekti (BSP) koolide ühisel lindude ökoloogia õppepäeval Vaibla linnujaamas, mis asub Võrtsjärve põhjakaldal.

Nende osalemine oli ühtlasi preemiaks heade tulemuste eest kevadel toimunud linnuviktoriinis. Õppepäevast said osa ka bioloogiaõpetajad Siret Pung ja Eve Kanger. Oli huvitav ise reaalselt näha lindude rõngastamist ning uurida roostikku pandud linnuvõrke, õppida lindude püüdmist ja määramist. Kauaks jääb meelde roolindude ja suitsupääsukeste peos hoidmine ja vabadusse laskmine.

Linnujaamas tutvustati ka lindude rõngastamise tähtsust, linnujaama ajalugu, linnuvaatluste paremat läbiviimist, lindude mõõtmist ja kaalumist, vaatlusandmete kandmist erinevatesse andmebaasidesse. Rõhutati kodanikuteaduse ehk kõikide huviliste tähtsust loodusvaatluste näol, mis aitab kaasa teadlaste tööle ja looduse uurimisele.

Õppepäeva viisid läbi rõngastusjaama juhataja, ornitoloog Kristjan Adojaan ja Tartu loodusmaja ornitoloogiaringi juhendaja Aire Orula, neid abistasid entusiastlikud, kuid juba kogenud noored linnuhuvilised. Linnurõngastaja kiire töö kestab rände ajal päikesetõusust päikeseloojanguni, päevas rõngastatakse ja uuritakse sadu linde. Näiteks selle aasta suvine rõngastushooaeg Vaiblas lõppes 4. septembril, rõngastatud oli juba 11777 lindu 82 liigist, kõige enam suitsupääsukesi. Õppepäev Vaibla linnujaamas oli hariv ja emotsionaalne.

Rohkem infot ja fotosid: Lindude ökoloogia kodanikuteaduse õppepäev 09.08.2021

Siret Pung, bioloogiaõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd