LOTE õppesuuna õpilased õppisid Lahemaal ja Tartus

Sellel nädalal õppisid Kadrina Keskkooli loodusteaduste (LOTE) õppesuuna õpilased õppekäikudel Lahemaa rahvuspargis ja Tartus – Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias.

Esmaspäeval tutvusime Lahemaa erinevate metsatüüpidega ja rabakooslusega Viru raba loodusrajal – õppisime taimeliike ja samblikke, kordasime raba tekke staadiume ning rabade tähtsust ja taastamist, mõned õpilased kasutasid võimalust ujuda soojas rabalaukas, kus veetempertuur oli 21 kraadi. Metsas katsetasime õhu kvaliteedi määramise meetodit okaspuude ja samblike järgi. Üllatuslik oli kohtumine rästikuga. Õppepäeva lõpus saime teadmisi Valgejõe kanjonist ning pangametsast Nõmmeveskil, toimus ka võistkondlik teadmiste kordamine viktoriini vormis.

Teisipäeval uurisime Tartus giidi abiga TÜ loodusmuuseumis olevat rikkalikku kivimite ja fossiilide kollektsiooni ning loomastikku kogu maailmast. Huvitav oli teada saada, kuidas eksponaadid muuseumisse on üldse jõudnud, ning ka see, et muuseumis on elavnurk, kus on roomajaid, kalu, kahepaikseid ja ämblikke. Toreda etenduse andis roheleeguan, kellel oli ka parajasti kestumise periood. Õpilased lahendasid muuseumis iseseisvaid õppeülesandeid. Järgnes lühike retk üle kauni Toomemäe, kus meenutasime K. E. von Baeri tähtsust teadlasena tema ausamba juures. Õppepäev lõppes õiterikkas Baltimaade väikseimas, kuid liikide poolest tihedaima asustusega botaanikaaias, kus imetlesime taimede liigirikkust ja kaunist avamaakollektsioonide kujundust, läbisime tavapärasest kiiremini kasvuhooned, kus troopika- ja kõrbekuumus olid justkui tõelised, sest ka päev oli palav ja päikseline.

Siret Pung,
loodusteaduste õppesuuna juht

Õppekäik Viru rabas

Õppekäik Tartus


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd