Loodusfotograafia toetab loodusteadusi

Kadrina Keskkooli loodusteaduste õppesuuna kõik 29 õpilast osalevad sel õppeaastal EMÜ loodusteaduste kooli kursusel “Sissejuhatus loodusteaduslikku mõtlemisse”.

Kursusest võtab osa üle 80 õpilase mitmetest gümnaasiumitest üle Eesti. Kogu kursuse jooksul on olnud kodutööde vormistamisel oluline osa ka pildistamisel. Seetõttu algaski sügisel kursus teemaga “Loodusfotograafia ABC”, kus juhendajaks oli Eestis tuntud loodusfotograaf Ingmar Muusikus, kes andis palju praktilisi juhiseid looduses pildistamiseks, kasutades ka enda pildistatud fotosid. Õpilased koostasid oma töödest fotopäeviku, kus oluline osa oli fotoga seonduval looduskirjeldusel – foto ja tekst pidid moodustama teineteist täiendava terviku. Kirjelduse juhendajaks oli Juhani Püttsepp – bioloog ja tuntud kirjanik, kes on ühtlasi kogu kursuse kuraatoriks. Seega oli ülesanne vägagi loominguline, kuid õpetas märkama lisaks meeleolule ka detaile looduses (liike, kooslusi jt).

Kursusel osalevate õpilaste seas kuulutati välja fotokonkurss, kus kõik õpilased (86 autorit) oma terviklike fotopäevikutega osalesid. Kadrina Keskkooli õpilased olid väga edukad, sest viie peaauhinna saaja hulgas oli kolm meie kooli õpilast – Anette Traus (12. klass), Karoliina Kask (11. klass) ja Karen-Eliisa Käige (10. klass) – kõik said auhinnaks väärtusliku uue Eesti Linnuatlase. Lisaks tunnistati auhinna vääriliseks veel Triinu Kalda (10. klass), Berta Laaniste ja Triin Rummo (12. klass) – auhinnaks Ingmar Muusikuse ja Juhani Püttsepa uus loodusvaatluste raamat “Armas Augustine”. Loodusteaduste kooli kalendrisse valiti samuti kolme meie kooli õpilase tööd – Karen-Eliisa Käige, Triin Rummo ja Anette Traus. Kiideti aga veel mitmete teiste õpilaste üksikuid fotosid, näiteks Kristjan Pärnamäe (12. klass) ainsat droonifotot konkursil.

Maikuus jõuab EMÜ loodusteaduste kooli kursus lõpule ning enamik meie kooli õpilasi selle ka edukalt lõpetavad.

Siret Pung,
loodusteaduste õppesuuna suunajuht


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd