Teaduskooli viktoriin “Valge bioloogia”

Tartu Ülikooli Teaduskool korraldas 7. oktoobril gümnaasiumiõpilastele veebiviktoriini “Valge bioloogia”. Viktoriinil osales 607 gümnasisti erinevatest koolidest üle Eesti. Kadrina Keskkoolist võttis olümpiaadist osa 15 tublit abiturienti.

Täismahus viktoriini tulemusi ei avalikustata, kuid esitatud võistluse paremik on toodud lähtudes rahvusvahelise bioloogiaolümpiaadi hindamissüsteemist. Tulemused.

Kadrina kooli õpilastest oli kõige edukam Kristjan Pärnamäe (12. LOTE), kes saavutas pronksi taseme, aukirja vääriliseks tunnistati veel Sigrit Umerov (12. LOTE) ja Ragnar Rooba (12. RETE). Palju õnne!

Kokku oli ülesannete korrektse lahendamise eest võimalik saada 29 punkti. Väärtuslik oli nii saadud kogemus kui ka ülesannete vastustest selgunud teadmised. Viktoriinide keskkonda sisenedes näevad õpilased nii enda tulemusi kui ka saavad uuesti harjutada ülesannete lahendamist.

Viktoriin sündis koostöös Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudiga. Viktoriinil tuli 60 minuti jooksul lahendada 20 ülesannet transgeensete organismide, mikroobide ja bakterite, füsioloogia ning palju muu kohta. Näiteks tuli õpilastel muu seas ära tunda, millised toodud väidetest antibiootikumide, inimese genoomi ja antikehade kohta on tõesed, määrata transgeenseid organisme ning teada, mida tähendab, et geneetiline kood on degenereerunud ehk kõdunud. Ülesanded olid küllaltki rasked ja bioloogiaolümpiaadi ülesannete tasemel.

Pressiteade: Veebiviktoriini “Valge bioloogia” parimad selgunud

Loe lisaks: “Valge bioloogia” viktoriin

Siret Pung,
bioloogiaõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd