11. klassi keskkonnaseiklus Sagadis

Enne koolivaheaega, 17. oktoobril osalesid 11. klassi INTE ja LOTE õppesuuna õpilased Sagadi looduskoolis toimunud keskkonnaalases õppeprogrammis „Uurimuslik keskkonnaseiklus“. Erinevate näidete ja tegevuste abil korrati üle ja selgitati erinevaid teadusliku uurimismeetodi etappe, peamisi loodusteaduslikke uurimismeetodeid ja vahendeid. Seejärel oli võimalus rühmades maastikumängu vormis teadmisi ka praktiliselt rakendada. Sagadi mõisa pargis, härrastemajas, dendropargis ja looduskoolis läbiti erinevad punktid, kus olid ülesanded vaatlusteks ja mõõtmisteks, andmete kogumiseks ja ülesannete lahendamiseks. Tuli mõõta erinevate meetodite abil puu kõrgust, tutvuda mändide liikidega ning neid mõõta, määrata sammalde abil ilmakaari, lugeda puude aastarõngaid dendrokronoloogia meetodil, veekeemia punktis määrata vee karedust, nitraatide sisaldust ja pH-d, kasutada mikroskoopi okaspuude määramiseks, mõõta ioniseerivat kiirgust mõisahoones.

Programmi teises pooles koostas iga rühm ühe läbiviidud teema põhjal esitluse ning korraldati minikonverents, kus toimus esitluste kaitsmine. Kindlasti paranesid õpilaste meekonnatöö oskused, teadmised uurimuslikust õppest. Neid teadmisi läheb vaja ka uurimistööde ja praktiliste tööde koostamisel ja kaitsmisel koolis.

Õppepäeva õnnestumisele aitas kaasa ilus sügisilm ning võimalus külastada uuenenud Sagadi metsamuuseumi. Õpilaste arvates oli õppeprogramm vaheldusrikas, huvitav ja kasulik, koostöö oli lõbus ja hariv.

Tekst ja fotod: Siret Pung, bioloogiaõpetaja


Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, matemaatikaõpetajat, psühholoogi ja tugispetsialisti taustaga õpetajat. Pakume tööd