HUSO meediagrupp ringhäälingumuuseumis: „ülikõva!”

22. mail käisid Kadrina Keskkooli HUSO suuna 11. klassi meediaõpilased õppekäigul Türi Ringhäälingumuuseumis, kus tehti praktiliselt valmis nii televisiooni uudistesaade kui ka kuuldemäng.

Et salvestada teleuudist ETV stuudio ajaloolise uudistelaua taga ja reaalse teletehnikaga, tuli see kõigepealt kahest õpilasest koosnevates gruppides välja mõelda. Teemad varieerusid Kadrina kultuurist kuni kriminaalsete juhtumiteni. Tekstide valmimise järel pidi autoritest õpilaste paar oma tekstid uudistetelevisiooni laua taga prožektoritevalguses ette lugema. Kõik salvestati n.ö harjutussaatena.

Lisaks said õpilased ise valmistada kuuldemängu. Kõigepealt tutvustas meie giid, muuseumi juhataja Juhan Sihver õpilastele kuuldemängu ning selle ajalugu. Seejärel kuulasid õpilased katkendeid olemasolevatest kuuldemängudest. Lõpus said said õpilased ainulaadse võimaluse ka ise kuuldemängu salvestamises osaleda.

Salvestatud kuuldemäng kandis nime “Rebane kanakarjas”. Kuuldemängus said õpilased valida helikujundaja ja eri osaliste rollide vahel.

Peale kuuldemängu jäi õpilastele iseseisev aeg muuseumis seiklemiseks.

Õpilaste enda emotsioonid väljendusid järgmiselt: ”ülikõva”, “suht based”, “ainulaadne võimalus salvestada uudissaadet ning kuuldemängu”.

Autorid: HUSO suuna meediaõppurid


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd