Haridusminister Kristina Kallas külastas Kadrina Keskkooli

Koolijuht Krõõt Nõmmela-Mehide tutvustas ministrile koolimaja. Läbi sai käidud nii vanem osa, kui ka tutvuti nõukogudeaegse lahendusega. Tee peale jäi ka uue koolimaja eskiis, mida pikemalt uurima jäädi. Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ja koolijuht rääkisid lähemalt, miks uut koolimaja soovitakse ehitada ja millistel põhimõtetel uut koolimaja projekteeritud on.

Haridusminister tunnustas Kadrina Keskkooli, tegu on tugeva gümnaasiumiga. Kui mujal on gümnaasiumites jäänud õpilasi puudu ja pandud kinni, siis Kadrina Keskkool on jäänud püsima.

Kallas sõnas ka, kui gümnaasiumis õpib üle saja õpilase, siis pole ka ohtu, et see kinni pannakse.

Ringkäik lõppes Kristina Kallase loenguga gümnaasiumi õpilastele Eesti haridusest – “Maailma kõige targem rahvas?”. Kallas rääkis lähemalt, mis on meie edu võti, kui maailmas ollakse PISA testide absoluutses tipus, neljandal kohal. Kahtlemata on selle taga suur tahtejõud ja töö, kuid ka väga tugev süsteem ning tasemel õpetajad.

Samuti tutvustas Kallas tulevaid uuendusi hariduses üldisemalt. Näiteks ametikoolides pakutavad õppimisvõimalused laienevad ja muutuvad rohkem tänapäevasteks – õpetama hakatakse erialasi, mis on kooskõlas tänapäeva maailma vajadustega.

Haridusminister uuris noortelt ka, kas nad on kasutanud õppetöös tehisintellekti, sest see on kindlasti üks faktoreid, millega tuleb kõigil arvestada ja seda ei pea võtma kui midagi halba.


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd