7. klassi õpilased käisid metsa istutamas

Esmaspäeval, 16. mail käisid kooli kõik 7. klassid koos klassijuhatajatega Mädapea kandis metsa istutamas. Talgupäev toimus koostöös RMK-ga.

Talgulistele oli tulevase metsa asukohas ette valmistatud vaod, tööriistad ja ämbrites üle tuhande noore kuuse. Õpilasi võtsid vastu RMK metsakasvatajad, kes rääkisid veidi RMK tegevusest ja näitasid ette, mida ja kuidas tuleb teha: kuidas kasutada labidat, kuidas kindlustada, et puu jääb tugevalt maasse ja kui suure vahega istutada.

Mitmed õpilased olid ka varem metsa kasvama pannud, aga enamikule oli see kogemus esmakordne. Tööd tehti paar tundi – täpselt nii palju, et füüsilisest tööst tekkiv väsimus veel maha ei murdnud, aga sai väikese koormuse ning ka kõhu piisavalt tühjaks, nii et metsa lõunasöögiks toodud supp ja saiake maitsesid ülihästi.

Ilm soosis tööd: päike ei põletanud ja vihmasabin tuli alles pärast koju jõudmist. Küllap oli sellest väike kasu ka paariaastastele kuuselastele, kes nüüd said uue hoo kasvamiseks, et noortele talgulistele jääda seda päeva meenutama metsatukana, mida aastakümnete pärast ka oma lastele ja lastelastele näidata.

Maarja Põder, bioloogiaõpetaja


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd