10. ja 11. klassiga kaevandusmuuseumis

18. mail käisid 11. klassi ja 10. klassi loodusteaduste suuna õpilased Eesti Kaevandusmuuseumis avastamas kõike põlevkivi kaevandamisega seonduvat.

Esmalt tutvusime kaevandusmuuseumi territooriumiga huvitava orienteerumismängu abil. Seejärel tutvusime allmaakaevandusega läbi endise kaevuri silmade. Pärast põnevat sõitu kaevandusvagunites nägime tööriistu, mille abil varem põlevkivi kaevandati ning saime teada kaevandamise ajaloost ning tänapäevast.

Maapinnal suundusime seiklusmatkale vanas karjääris. Tutvusime võimalustega, kuidas tekkinud pinnavorme uuesti kasutusse võtta.

Enim põnevust tekitas õpilastes lahtises autokastis safari Aidu karjääri aladel, et oma silmaga näha, kuidas põlevkivi kaevandamine on muutnud pinnamoodi. Saime uurida kaevandusvett, mille kogunemisel karjääri põhja on tekkinud kaunid vaated ning põnevad ajaveetmisvõimalused.

Õpilaste arvates tekitas päev sellisel maastikul tunde, justkui oleks käinud välismaal. Samuti tekitasid huvi ja panid küsimusi küsima giidid, kes põimisid faktide ja olulise info vahele killukesi oma elust ja kogemustest. Õppepäev oli seiklusrikas, õpetlik ja väljakutseid pakkuv nii õpilastele kui õpetajatele.

Kirsti Kasemets, geograafiaõpetaja

Liina Leinmets, keemiaõpetaja

Fotod: Karolina Mitt ja Liina Leinmets


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd