Koolitund toimus saunas ja lõppes laval

Kadrina Keskkooli 10. klassi HUSO suuna õpilased külastasid 11. mail valla kultuuriloo tunni raames 65-aastaseks saavat Kadrina sauna, kus sai lisaks sauna ajalooga tutvumisele ja muuseumi külastusele ka vihtlemist õppida.

Õpilased koos oma klassijuhataja Evelin Tiitriga tutvusid saunaga, mida tutvustas meediaõpetaja ja sauna aktivist Rein Sikk. Juba enne sauna sisenemist rääkis Sikk sauna ees asunud basseinist, mis esimese talvega hävines. Majja sisenedes tutvustati õpilastele, milline saun varem seest välja nägi. Riietusruumis said õpilased näha, kes tuntud isikutest on Kadrina sauna külastanud.

Eesti ainsas, Kadrinas asuvas saunamuuseumis tutvuti erinevate esemetega, alustades kerisekividest ja lõpetades 14. sajandist pärit veetoruga. Seejärel suunduti pesuruumi, kus nähti 65 aasta vanuseid pinke.

Loogilise järjena suunduti pesuruumist saunalavale, kus Sikk tegi õpilastele vihtlemisõpetuse. Õpilased tegid aktiivselt kaasa ning oli näha, et hoone on huvitav, sest küsiti mitmeid erinevaid küsimusi.

Marko Rauman, 12. klass


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd