Kuidas meie õpilased Vikipeediasse artikleid kirjutasid

Värskest Õpetajate Lehest saab lugeda, kuidas meie kooli õpilased Vikipeediasse artikleid kirjutasid. Loo autor on Wikimedia Eesti hariduskoostöö koordinaator Pille Priks.

Kadrina Keskkooli õpilased: Vikipeedia artikli kirjutamine arendas mitmesuguseid oskusi

16. veebruar 2022 · Pille Priks

2021. aasta sügissemestril kirjutasid Kadrina Keskkooli 11. klassi õpilased “Praktilise ja uurimistöö alused” õppeaine raames Vikipeediasse artikleid.

Kadrina Keskkooli õpilaste arvates oli ülesanne arendav ja ülesande käigus sai teema kohta palju teada. Kõige raskemaks pidasid õpilased artikli vormistamist Vikipeedias, vajaliku informatsiooni leidmist ja korrektset viidete lisamist. Õpilaste sõnul meeldis ülesande juures enim see, et sai ise midagi teha. Ühe õpilase sõnad kõlasid nii: “Olen alati Vikipeediat lugedes mõelnud, et küll see inimene peab tark olema, kes sinna informatsiooni kirjutab. Nüüd tean, et igaüks võib seda teha.”

Õpetaja Anneli Raud: Õpetan Kadrina Keskkooli 11. klassi õpilastele praktilise ja uurimistöö aluste valikainet ning kasutasin Vikipeedia artikli kirjutamist õppeülesandena esimest korda. Mõtteni kirjutada õpilastega Vikipeedia artikkel viis kohaliku ettevõtja Juhan Viise kodanikualgatus “Kadrina Vikipeediasse”, mille eesmärk oli, et Kadrina-teemalised artiklid oleksid Vikipeedias esindatud süsteemselt, tänapäevastatult ja põhjalikult.

Edasi loe Õpetajate Lehest


Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd