Ühe maleva jooksul kogeti kõiki aastaaegu

Kadrina malevarühma 15. kahenädalane tööperiood metsas RMK alluvuses on lõppenud. Alljärgnevalt mõned noorte mõtted malevasuve kohta.

“See oli minu esimene malevakogemus. Enne malevat ma juba arvasin, et tööd on raske teha. Tuli välja, et mul oli õigus. Mida ma aga ei arvanud, oli see, et seda tööd oli teiste seltsis tunduvalt lõbusam ja lihtsam teha. Ei kujuta ette, kuidas oleksin tööga hakkama saanud, kui mul ei oleks olnud toetavaid seltsilisi. See oli kõige parem kogemus malevast. Rahaga seda võrrelda ei saa,” sõnas Henrich Axel.

Malevlasele Sigritile oli saadud kogemus tore ja kasulik. “Sain esimest korda elus tunda, mida kujutab endast igapäevane tööl käimine. Kui alguses tundus töö väga raske, siis paari päevaga harjusin sellega ja see hakkas mulle isegi meeldima. Iseenesest ei olnud töö muidugi lihtne, kuid see-eest motiveeriv, kuna tulemus oli kohe näha. Ja pärast tööpäeva tundsin ennast alati hästi, sest andsin endast maksimumi,” kiitis Sigrit möödunut.

Pole kahtlustki, et üks korralik malevatöö nõuab suurt füüsilist pingutust. Tubli maleva liige Egert tõi välja ka planeerimisoskuse olulisuse. “Need tulevad pikemas perspektiivis ainult kasuks. Varajane ärkamine aitas unerežiimi paika saada, sest kaugõpe ja suvevaheaeg olid teinud oma töö. Loodame, et tänu meie tööle saavad puud kasvada ja mets taastub hõlpsamalt,” sõnas ta.

“Selle aasta malev oli oma tõusude ja mõõnadega. Metafooriliselt ja osati otseselt,” ütles Anette ning lisas: “Esimene päev oli nii palav, et enamikul sai vesi otsa. Ja seda, mis veel alles oli, jagati kaaslastega. Siis tulid vihmased ilmad, mis uputasid ja jätsid meid kaheks päevaks koju tööpausi pidama. Need olid kaks nädalat täis rõõmu, vihastamist ja nalja. Arvan, et kollektiivina vedasime end mõningatest segadustest enamasti välja.”

Kristjan leidis, et sel aastal oli malev huvitav ja mitmekesine. “Saime välja sõita nii varavalges kui ka keskpäeval, metsalanke oli töö raskusastme poolest seinast seina ja ilma poolest tegime läbi kõik Eesti aastaajad. Lootsin, et minu viies maleva-aasta lõpeb pauguga, aga tuli välja, et oli hoopis eelnevate kokkuvõte. Aitäh nende aastate eest ja loodan, et malev jätkub veel aastaid,” kõneles Kristjan.

Kogu rühmalt suur aitäh Ilmar Paalile ja Tarvo Liivile RMKst, bussijuht Guido Kärdlale ja Kadrina Lastekaitse Liidule.

Rutt Kuusemäe,
rühmajuht

Malevlastel on naeratus suul, sest muutlik ilm neid ei heidutanud

Stuudium - Kadrina Keskkool

Kadrina Keskkooli kogupäevakool
KiVa programm - Kadrina Keskkool
VEPA metoodika - Kadrina Keskkool
RIKSWEB - raamatukogu e-kataloog
Kadrina Keskkooli koolivormi e-pood

CADrina ITi ja NUTIfestival
Kadrina Keskkooli juubelinäitus
Erasmus+

Kes on lehel

Meil on lehel 1 külaline ja

Vaata, mis on uut Kadrina valla kodulehel

Euroopa Liidu struktuurifondid

Erasmus+

Haridus- ja Noorteamet

Tartu Ülikool

Tallinna Tehnikaülikool

Eesti Lennuakadeemia

Tervist edendavad koolid (TEK)

VEPA Käitumisoskuste Mäng

ProgeTiigri programm

Kiusamisvaba Kool

KiVa programm

Ettevõtlik Kool
EMU logo transparent 01 TLU

unescologotulevikukool

Kadrina Keskkool otsib oma meeskonda eesti keele ja kirjanduse õpetajat, koolipsühholoogi ja matemaatikaõpetajat. Pakume tööd